zaterdag 29 januari 2011

Grilled chili chicken salad.....spicy!!!!

Sugarsweet news!

Ditmaal geen zoet maar pittig nieuws! Ik ben gek op salades, vooral in de zomer, maar tijdens de wintermaanden vind ik het er vaak te koud voor. Dan wil ik worstjes, speklapjes, gehaktballen en stoofvlees...gecombineerd met stamppotten, purees en gratins.
Voor de salade maak ik een uitzondering.... hot, spicy en vooral lekker....



Grilled chili chicken salad met honeyroasted pecans en bluecheesedressing

Nodig voor 4

400 gram kipfilet in lange smalle repen
1 el olijfolie

voor de marinade:
2 theelepels gedroogde tijm
2 el gedroogde rozemarijn
2 el paprikapoeder mild
1 el chilipoeder
1 el bruine basterdsuiker
1 el grof zeezout

voor de dressing:
1 el olijfolie
1 el (appel)azijn
50 ml yoghurt
50 gram blue cheese
peper en zout

voor de salade:
1 krop romaine sla
maar een mix van ijsbergsla, rucola en veldsla is ook heerlijk
'2 avocado's
1 bakje kiemgroente (tuinkers)

voor de honeyroasted pecans:
100 gram pecas, of walnoten
2 el honing

Bereiding:
Doe de ingredienten voor de marinade in de vijzel en rub ze fijn.
Doe dit samen met de olijfolie bij de kipfilet en laat het een half uur marineren.

Maak de dressing door alle ingredienten met de staafmixer tot een gladde massa te pureren.

Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de noten, voeg 2 eetlepels honing toe en laat de massa bruisen. Van t vuur af laten afkoelen en hard worden.

Maak de salade op een mooi bord, slasoorten, avocado's, kiemgroenten. Lepel er een paar lepels dressing over en de helftvan de noten.

Verhit een grillpan op hoog vuur, of gebruik een koekenpan zonder olie.
Grill de repen kip tot ze mooi bruin zijn. Ongeveer 5 minuten.

Leg de kiprepen op de salade, maak af met de rest van de noten en de dressing.
Serveer met warm brood en zoute boter....

Bon appetit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten