maandag 12 december 2011

Triple choc brownies met fudge glazuur

Sugarsweet news!

Alsof december nog niet zoet genoeg is
alsof december niet bijna enkel en alleen in t teken staat van eten
alsof.......ach laat maar

Voor de die-hard chocoladefans, een voorproefje uit mijn komende boek. Let wel, deze brownies dienen als lunch en avondeten qua calorische waarde
Dus maak en eet. Op eigen risico.


Receptuur:

Bakvorm van 20 x 20 cm, ingevet en met bakpapier bekleed

6 eetlepels boter
250 gram roomkaas
vanillestokje of een theelepel vanille-extract
200 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
4 eetlepels cacaopoeder (liefst valrhona)
130 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
50 gram pecannoten
50 gram pure chocolade (callets of grof gehakt)
50 gram melk chocolade (callets of grof gehakt)
50 gram witte chocolade (callets of grof gehakt)

Glazuur
4 eetlepels boter
2 eetlepels melk
120 gram poedersuiker
2 eetlepels cacao

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180C

Roer de roomkaas los met 4 eetlepels van de suiker en de merg van het vanillestokje (of het extract)

Smelt in een pan met dikke bodem de boter met de cacao poeder. Doe dit op laag vuur.
Klop ondertussen de eieren met de suiker los en luchtig.

Laat de gesmolten boter even afkoelen en voeg dan het ei-suikermengsel toe. Zeef er dan de bloem en het snufje zout doorheen en tot slot de chocoladestukken en de pecannoten

Schenk vervolgens de helft van dit beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en verdeel hier dan het roomkaas mengsel over.
Verdeel dan de rest van het browniebeslag over het roomkaasmengsel en zet de vorm 30-40 minuten in de oven.
De binnenkant mag een beetje klef blijven

Haal de gebakken brownie uit de oven en laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen op een rooster

Maak ondertussen het glazuur:
Smelt hiervoor de boter samen met de melk op laag vuur.
Roer er de poedersuiker en de cacaopoeder door tot je een dikke glanzende massa krijgt.

Verdeel het glazuur over de brownie en laat het geheel nog 5 minuten in de vorm staan
Los dan de brownie uit de vorm, laat verder afkoelen op het rooster

In stukken snijden (groot of beschaafd)
En njoy your chocolate indulgence

1 opmerking:

  1. Oef... dat ziet er zalig uit! Zou het ook zo vullen als lunch&avondeten samen??

    BeantwoordenVerwijderen