maandag 13 december 2010

Chocolatechip cookies met kokos en sinaasappel

Sugarsweet news!



Kerstkoekjes.....of zomaar koekjes.....of therapeutische koekjes....je weet wel, bakken, iets maken, is een fijne manier van ontspannen...voor mij dan ;-)

Deze koekjes kunnen niet mislukken so DO TRY THIS AT HOME

Recept:

125 gram zachte boter
100 gram rietsuiker, of lichtbruine basterdsuiker
1 ei
100 gram bloem
25 gram kokos
1/2 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
100 gram pure chocolade (fijngehakt) (>70% cacao) of chocolatechips
rasp van 2 sinaasappels

Bereiden:

Klop de boter romig met de suiker en roer vervolgens het ei erdoor.
Meng dit mengsel met de bloem, bakpoeder, zout en de kokos
Voeg tot slot de chocolade en de sinaasappelrasp toe. Meng tot soepel deeg, het blijft een beetje plakkerig.
Maak een rol van het deeg en leg dit, verpakt in aluminiumfolie een half uur in de diepvries.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de deegrol in plakjes van 1cm dik en leg de koekjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, ze lopen erg uit.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.

Af laten koelen op een rooster, ondertussen een geweldige cappu, of latte maken en
Njoy!! ;-)

5 opmerkingen:

  1. I will try this at home this weekend! Klinkt heerlijk!! Dank voor het recept!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga het ook dit weekend proberen. Ben dan wel toe aan ontspanning na al die kerstvieringen/musicals!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga ze eens proberen Nanette, klinkt heerlijk. Je boek staat trouwens op mijn kerstverlanglijstje ;-)
    gr. Marinka (aka @Utmientje)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ze nu meerdere malen gemaakt en ze zijn echt fantastisch lekker! Ik maak het deeg, snijdt het in plakjes en bewaar het per vier plakjes apart verpakt in aluminiumfolie in de diepvries en wanneer ik zin heb pak ik wat en bak het af (een paar minuten langer en niet eerst ontdooien). Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen